15-05-2015 Time out

Thrill has gone

Am avut ocazia să-l văd live acum 6 ani. Avea pe atunci 83 de ani și asta a făcut ca întâlnirea să fie cu atât mai emoționantă. A fost mare dintotdeauna. Unii sunt de părere c-a fost cel mai mare. Mi s-a părut întotdeauna irelevantă poziționarea într-un clasament, cât timp vorbim de un chitarist unic. The King of the Blues.

După ultimul bis, asistentul i-a adus paltonul și pălăria pe scenă, iar BB s-a îmbrăcat cu aceeași eleganță cu care cântase timp de aproape două ore. S-a înclinat, a mulțumit respectuos încă o dată publicului și în acordurile band-ului său, acoperit de aplauze, a părăsit demn scena. Am avut atunci un nod în gât și sentimentul că mă despart de un om pe care n-o să-l mai văd niciodată.

M-am înșelat. Câtiva ani mai târziu, l-am regăsit la Rotterdam, pe scena festivalului de jazz, la fel de mare și elegant. Îl bănuiesc că a cântat pănă-n ultima zi. 14 mai 2015. Când Dumnezeu a hotărât că BB ne-a dăruit suficient și că se poate, în sfârșit, odihni și el. De ieri începând, Lucille, celebra lui chitară a rămas singură. Iar noi cu siguranță mult mai triști.

Dumnezeu să te odihnească, BB King.

2 Comentarii

 1. Radu Bunda

  05-15-2015 at 2:14 PM

  R.I.P !

  Reply

 2. Natural

  05-16-2015 at 10:11 AM

  Oamenii care si-au trait atat de mult pasiunea merita tot respectul si nu pot fi uitati usor. Cred ca de acolo de sus de unde este, BB King ne urmareste multumit si zambitor.

  Reply

Lasa un comentariu