11-06-2015 AdvertisingApropo

Olimpicii la matematică

Știu că pentru unii ar putea să sune un pic ciudat, dar eu am ajuns să fac matematică din pură pasiune. Sigur, există o explicație și ea e legată în primul rând de mediul în care am crescut. Când ai în familie un unchi care până și la propria nuntă, între două feluri de mâncare, rezolvă o problemă pe un colț de șervețel, e limpede că n-ai cum să adormi atlfel decât cu capul pe gazeta matematică.

gazeta matematica
Îi ințeleg deci perfect și îi admir pe cei care se curentează de mici și dau în această patimă sănătoasă, aș zice, ba mai mult, ajung, precum colegul meu de liceu Sergiu Moroianu, doctor la Massachusetts Institute of Technology, să uimeacă o lume întreagă cu performanțele în domeniu.

sergiu moroianu
Cred sincer că oameni ăștia merită ceva mai mult decât like-uri pe facebook și alea doar atunci când cineva descoperă un articol rătăcit în balamucul mediatic de zi cu zi și-i dă repede share. Așa că nu pot decât să mă bucur văzând că Orange s-a hotărât să-i răsplătească la propriu pe cei mai buni olimpici la matematică, din fiecare județ din România.

Pentru fiecare dintre cele două opțiuni Star, un procent de 5% din contravaloarea creditului ajunge într-un fond special de susținere. Suma minimă garantată de Orange pentru acest fond este de 26.000 de euro, iar ea poate crește în functie de numărul de numărul de opțiuni activate, până la un maxim de 150.000 de euro în total sau 50.000 de euro pe lună, până la finalul lunii iunie. Câți bani s-au adunat până acum, găsiți aici.

oferta de nota 10
La final, toți banii vor fi împărțiți în mod egal celor 43 de olimpici care s-au calificat în acest program (pentru fiecare judet câte unul, iar în București, 3). Cu precizarea, că doi dintre ei nu au vrut să participe, deoarece nu au crezut în veridicitatea campaniei înainte de lansare. Poate-i ajutăm ca până la sfârșitul campaniei să-și schimbe părerea.

10 Comentarii

 1. laura

  06-12-2015 at 8:29 AM

  Ma bucur foarte mult cand se trece de la like-uri la fapte reale.
  Este important sa se faca astfel de actiuni. Andi, imi place modul tau simplu de a spune lucrurile si faptul ca mereu observi lucrurile pozitive! Esti unul dintre putinele persoane care trebuie sa ramana in televiziune pentru a mai deschide perspectivele romanilor. Apreciez munca ta!
  Bineinteles felicitari olimpicilor si orange!

  Reply

 2. Natural

  06-12-2015 at 10:28 AM

  Felicitari pentru initiativa si pentru mediatizare! Uitasem cum arata Gazeta Matematica, dar asta n-ar fi o problema. Mai rau este ca in zilele noastre profesorii uita sa le dea teme copiilor, copiii uita sa-si faca putinele teme pe care le au si tot asa. Exista insa exemplul olimpicilor ca se poate si altfel, cu mult studiu individual. Spor!

  Reply

 3. adina ciocanaru

  06-12-2015 at 11:58 AM

  Felicitaari olimpicilor,felicitari orange,felicitari Andi Moisescu pentru tot ceea ce faci si ce esti.

  Reply

 4. Liviu

  06-13-2015 at 12:04 AM

  Felicitari firmei ORANGE A mai gasit un mod de a face reclama mascata si a creste vinzarile ! Daca erau asa de darnici faceau sponsorizarea din incasarile retroactive

  Reply

 5. Spataru Catalin

  06-13-2015 at 1:35 AM

  Inteleg pasiunea pentru matematica. Unchiul meu, si-a dedicat viata matematicii…a reusit sa fie cunoscut in special in afara tarii, traindu-si viata doar in Romania. Cu astfel de actiuni Romania are sanse…si copiii nostri la fel.

  http://www.csm.ro/home/index.html

  Reply

 6. Andrei Chisanovici

  06-15-2015 at 11:38 AM

  E foarte important faptul ca marile firme se intorc si catre viitorul tarii.

  Reply

 7. Eliza

  06-24-2015 at 2:27 PM

  Felicitari pentru aceasta initiativa si pentru performantele in sine, nu sunt deloc de neglijat!

  Reply

 8. o femeie

  10-29-2015 at 7:05 PM

  faina initiativa!
  Mie parintii mi-au am aruncat gazetele acum ceva ani, evident ca la 30 ani trecute demult, nicio sansa sa mai fac mate, ci copii laughing
  Fata de tine, am fost sfatuita sa nu fac mate (desi as fi avut vocatie de profa al naibii) si viata a pornit…pe alta cale.

  Reply

 9. P-media.ro

  01-13-2016 at 12:21 AM

  Am fost si eu olimpic cand eram mic big grin

  Reply

 10. mihai

  09-19-2016 at 9:15 AM

  Şcoala a făcut, poate, 50% pentru ei : restul l-au făcut singuri !
  Părerea mea deci : http://mcscrib.blogspot.ro/2016/09/homeschooling-in-progress.html

  Reply

Lasa un comentariu